Malmömässan

Från början hölls Malmömässan i Malmö Mässhallar på Stadionområdet. Från 1964 till 1994 var de verksamma här men när Malmö pingstförsamling köpte mässhallarna flyttade man sin verkssamhet till Kockums varvsområde och under några år höll man till i Saabs gamla bilfabrik.

Malmömässan

Dagens mässhall

Under 2012 byggdes och invigdes den moderna mötesanläggningen och mässhallen där man håller till i dag. Här hålls både små och stora mässor, nationella och internationella kongresser samt ett flertal olika typer av företagsevenemang. Lokalen är strategiskt placerad nära Öresundsbron i det populära området Hyllie. Det är bekvämt att ta sig hit då kommunikationerna är mycket goda. Som ett exempel kan nämnas att Köpenhamns flygplats nås på 11 minuter från Hyllie centralstation.

Ägarbilden och mässhallen

Malmömässan är en del av det internationella företaget Artexis Group. Själva byggnaden är byggd enligt Green Buildings principer vilket innebär att man använder 25 % mindre energi än vad som är det normala. Taket är dessutom beklätt med växter för bättre upptagning av regnvattnet. Den 20000 kvadrameter stora byggnaden innehåller förutom mässhallar även festvåning, restauranger och mötesrum av olika storlekar.

Exempel på mässor som arrangeras

Malmös internationella hundutställning lockar hundintresserade från hela landet och även utländska besökare. Hundutställninge kombineras med en mässa där man hittar man flera olika utställare av tillbehör för hundar och hundägare.

Sy&Hantverksfestivalen är ett måste för alla pysslare inom olika områden. Bland utställarna hittar man pärlbutiker, garntillverkare och leverantörer av tyger. De anordnar även olika workshops där man kan lära sig göra örhängen eller virka amigurumi figurer.

Natural Products är Nordens ledande mässa för en naturlig livsstil. Natural Products Scandinavia arrangeras tillsammans med Nordic Organic Food Fair. På denna mässa händer det mycket spännande såsom kocktävlingar inom området ekologisk matlagning, information om veganska bakingredienser och seminarium om naturliga skönhetsprodukter.

Är du intresserad av plastteknik och industridesign? Då kan du besöka den intressanta mässan Plastteknik Nordic som är Nordens ledande branschmässa inom polymerproduktion, material och industridesign. Mässdagarna är fullspäckade med föreläsningar och olika aktiviteter. Framstående designer talar om hållbar design, inspirerande tillverkning och material.

Att besöka en mässa är ett utmärkt sätt att få inspiration och att lära sig mer om olika ämnen. Du kan knyta kontakter och hitta leverantörer av produkter du är intresserad av. Många av de olika mässorna anordnar även aktiviteter för barn och är därför ett perfekt utflyktsmål för hela familjen. Ta därför en titt i Malmömässans kalender för att hitta de mässor som kan intressera dig mest.