Mässor för djurägare

Varje år arrangeras hundratals olika mässor för dig som djurägare runt om i landet men det kan vara svårt att leta upp information om var dessa finns. Här listas de bästa mässorna för dig som är häst-, hund- eller kattägare i Skåne.

Mässor för djurägare

Mässor för hästägare

Den i särklass största mässan för dig som hästägare i Skåne är självklart Falsterbo Horse Show. Varje år i juli bjuder Falsterbo på en hel vecka med tävlingar i världsklass, häst- och hundshower, massvis med utställare och självklart fantastisk shopping. Här finns möjlighet att komma i kontakt med internationella utställare och varumärken som annars inte finns i Sverige.

I augusti anordnas Hovdala International Horse Trials på Hovdala Slott i Hässleholm som 2016 hade runt 10 000 besökare. Här kan du se bland annat se NM i fälttävlan och besöka slottsmarknaden som just den här helgen är överfylld med hästprylar. På lantlivsmässan som ordnas samtidigt finns det även möjlighet att träffa riddare, se tornerspel och mycket annat.

Mila Lantbruksmässan anordnas på Malmömässan och är intressant för dig som är intresserad av bruksridning, kallblod och hästagility. Shoppingen är inte lika exklusiv och intressant som på Falsterbo Horse Show men istället finns det försäljare och utställare med gedigen kunskap om stall, hagar och mark.

Mässor för djurägare

Mässor för hundägare

För dig som hundägare i Skåne finns det flera intressanta mässor. Först ut varje år är Malmö internationella hundutställning med över 4000 hundar från 219 olika raser. Här kan du klappa hundar, lära dig om raser du inte visste fanns och shoppa mängder med mer eller mindre nödvändiga accessoarer till din egen hund.

Under hösten ordnas årligen Eslöv Dog Show vilken är en internationell hundutställning i Eslöv. Precis som i Malmö bjuder Eslöv Dog Show på massor av hundar, shower och shopping i två hela dagar.

Skånska Jakt- och Fiskemässan är perfekt för dig som friluftsintresserad hundägare. Den anordnas på Bosjökloster Slott i Höör under slutet av sommaren och har en utmärkt blandning av aktiviteter, prova på och shopping.

Till sist måste även Falsterbo Horse Show nämnas även för dig som hundägare. Här ordnas utställningar, tävlingar i agility, draghundsshower och till och med dueller mellan hundar och hästar. I utställningsområdet finns självklart även säljare av hundtillbehör.

Mässor för kattägare

Som kattägare i Skåne är det inte lika lätt att hitta olika mässor som det är för hund- eller hästägare. Det finns dock åtminstone en mässa som en inte bör missa. Sydkattens internationella kattutställning i Malmö bör alla kattägare besöka. Förutom att du har möjlighet att träffa och beundra över 500 olika katter finns det också möjlighet att shoppa allt från foder till möbler och leksaker på mässan.

Under första advent-helgen varje år firas Kattens Dag som uppmärksammas på olika sätt av de lokala kattklubbarna i Skåne. Det är allt från utställningar till aktiviteter i olika butiker. Aktiviteter brukar finnas i Landskrona, Lomma, Hässleholm, Helsingborg, Lund, Malmö, Staffanstorp, Åstorp med flera vilket innebär att du kan delta oavsett var i Skåne du bor. Mer information om aktiviteterna kan du få hos din lokala kattklubb.