Mässor för hem och trädgård

I Skåne anordnas ett flertal olika mässor för dig som är intresserad av hem och trädgård. Att gå på en mässa är ett utmärkt sätt att få inspiration till inredning och trädgårdsanläggning. Behöver du rådgivning finns expertis på plats som kan ge dig tips om både det ena och det andra. Här presenteras ett axplock av alla de olika intressanta mässorna som anordnas i Skåne.

Mässor för hem och trädgård

Vår trädgård

I Malmö anordnas södra Sveriges största trädgårdsmässa. Här möter du ett stort antal utställare inom flera områden. Vare sig du vill köpa trädgårdsböcker, få trädgårdsrådgivning eller vill anlägga ett spabad utomhus finner du det på Malmömässan vår trädgård. Kända trädgårdsprofiler föreläser och du kan få lära dig att binda blombuketter eller få hjälp med att skissa din egen trädgård. För barnen anordnas en rad roliga aktiviteter inom temat trädgård. Mässan går av stapeln i mars varje år och under mässans fyra dagar hander det hela tiden något på köksträdgårdsscenen. Det kan vara allt från ekologisk matlagning med chans till provsmakning till hur du lyckas bäst med luktärter. Flera olika tävlingar och utlottningar sker där du har möjlighet att vinna många fina vinster som till exempel dyra växter och presentkort från de olika utställarna.

Stora villamässan

Parallellt med vår trädgård anordnas även den stora villamässan med utställare inom hus och hem. På kunskapsscenen serveras information, föreläsningar och annat inom ämnet hus och boende. Det kan vara allt från att värma upp solceller till hur du inreder ett unikt och personligt hem. Om du är i färd med att bygga nytt eller renovera ditt hem är mässan en chans till att få gratis rådgivning av experter på värmepumpar, inredning och många andra områden.

Hus och hem

I slutet av mars anordnas mässan Hus och hem i Kristianstad. Här hittar du det mesta inom temat hus, hem och trädgård. Kända artister uppträder, olika föredrag hålls av proffsiga trädgårdsdesigner och experter på olika områden. De tre mässdagarna är fullspäckade med olika intressanta evenemang.

Trädgårdsamatörernas marknad

Sällskapet trädgårdsamatörerna Skånekretsen anordnar två ganger om året en intressant växtmarknad. Här kan alla vara med och sälja växter. Du anmäler dig för att få ha ett bord och sedan ska du märka växterna tydligt med växtnamn, pris och din signatur. 10 % av dina inkomster betalas till sällskapet trädgårdsamatörernas krets. Under marknadsdagen brukar det vara även andra aktiviteter såsom guidade trädgårdsvandringar och liknande. Detta är ett utmärkt tillfälle för trädgårdsfantaster att både få och dela med sig av sina kunskaper och erfarenheter.