Mässor i skåne inriktade på mat och dryck

I Skåne annordnas årligen massor av mässor med olika inriktningar. Många av dem är dock centrerade kring mat och dryck i alla upptänkliga former. Dessa mässor passar alla som tycker om att äta och dricka gott och som gillar att njuta av livet. Du behöver inte på något sätt vara en konnäsör – dessa mässor är för alla som uppskattar goda ting. Mässornas program innehåller något för alla smaker och kunskapsnivåer. Alla, både nybörjare och riktiga gourmander, kan dra fördel av det som erbjuds på dessa mässor.

Mässorna presenterar nyheter i form av produkter, redskap och andra innovationer. Dessutom finns det massor av företag på plats som vill presentera sina produkter och därmed erbjuder besökarna både provsmakning och möjlighet att köpa med sig produkterna hem. Ett tips om du tycker om mat och dryck och vill hålla dig à jour med vad som händer i denna bransch så (läs dagliga nyheter på villanytt.se). Denna sajt presenterar dagligen nyheter som är relaterade till mat och dryck och allt som har med detta att göra.

Dryckesmässor i Skåne

Mässor i skåne inriktade på mat och dryck

Det finns flera olika dryckesmässor som anordnas i Skåne. Den största är öl- och whiskeymässan i Göteborg och här samlas mikrobryggerier, bryggerier, whiskydestillerier, whisky- och ölimportörer under några dagar för att låta besökarna kolla in nya produkter och smaka sig fram till sina favoriter. Missa inte heller mässan Skånska drycker. Här guidar kunniga föreläsare och profiler i branschen genom olika provsmakningar av drycker som produceras i Skåne. Välj mellan vin, öl, cider, mocktails och självklart must. Eller varför inte delta i den cocktailskola som erbjuds och lära dig göra riktigt smarriga drinkar.

Skånes matmässor

När det gäller mat anordnas i Skåne flera intressanta mässor, därav många med lite annorlunda men ack så aktuell inriktning. Besök till exempel Nordic Organic Food Fair som är Nordens enda mässa för hållbar och ekologisk mat och dryck. Många i vårt samhälle lider av olika födoämnesallergier vilket gör Specialkostmässan i Malmö väldigt intressant. Här kan du låta dig inspireras till nya recept och testa nya produkter som lämpar sig för de som inte tål till exempel gluten, ägg, nötter, laktos, soja, mjölk och mycket annat.